divendres, 18 de març del 2016

Mona de Pasqua!!!!

Aquest matí, tot el cicle inicial hem gaudit de la realització d'un taller de creació de mones.
Però, si voleu continuar aprenent...aquí us deixem la recepta completa. 
Aquestes vacances de Setmana Santa, podeu aprofitar i fer-la. 
Ja ens explicareu que tal us ha quedat!!!!

RECEPTA: MONA DE PASQUA


Ingredients



  • Per al pa de pessic: 4 ous, 150 gr de sucre, 150 gr de farina, 20 gr de farina d'ametlla, 5 g de llevat, 2 clares muntades i 50 g de sucre
  • Per a la trufa de guarnició: 125 gr de nata líquida, 30 gr de sucre i 250 gr de xocolata de cobertura negra


  • Per a la cobertura: 250 gr de xocolata de cobertura negra, 125 gr de mantega
  • Per farcir: 300 gr de melmelada de préssec

Elaboració

En primer lloc, i per fer el pa de pessic, munteu els 4 ous i els 150 g de sucre en un bol i amb l'ajuda d'un batedor.

A part, barregeu la farina i el llevat, poseu-los en un colador i deixeu-los caure de mica en mica sobre la mescla d'ous i sucre. D'aquesta manera evitareu que es facin grumolls. Barregeu-ho bé amb una espàtula i aneu-hi incorporant la farina d'ametlla sense deixar de remenar.

En un altre bol, munteu les clares a punt de neu, i quan estiguin a mig muntar, afegiu-hi 50 g de sucre. Tot seguit, barregeu les clares amb la mescla de farina i ous, i ompliu un motlle prèviament untat amb mantega i enfarinat. Coeu el pa de pessic al forn a 180 graus durant uns 40 o 45 minuts.

Passat aquest temps, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo. A continuació, desfeu la cobertura de xocolata al bany maria. Mentrestant, talleu el pa de pessic per la meitat i farciu-lo amb la melmelada de préssec. Quan la cobertura de xocolata estigui desfeta, poseu-hi la mantega i aneu-ho remenant fins que es fongui. I un cop tingueu la cobertura a punt, feu-la servir per cobrir el pa de pessic, que haureu de deixar refredar una estona.

Per decorar la mona, podeu recórrer als ous de Pasqua, que haureu de fixar sobre la superfície del pastís amb trufa. Per fer la trufa, poseu 125 cl de nata líquida a bullir. Quan bulli, afegiu-hi 30 g de sucre i 250 g de xocolata de cobertura negra. Remeneu-ho i manteniu-ho al foc fins que la xocolata es fongui. Un cop feta la trufa, deixeu-la refredar.

I finalment, també podeu guarnir la mona amb els típics elements decoratius que es fan servir en aquesta mena de pastissos: pollets, plomes, etc.

Que gaudiu de la mona de Pasqua!


Algunes fotos dels grups de primer:





























Algunes fotos dels grups de segon:



























1 comentari:

  1. Oleeee....!!!!! esos pasteleros.
    Lo bien que se lo pasaron, con lo que les gusta a ellos hacer esas cosas..jajaja
    Y a saber cuantos Lacasitos y Nocilla no fue a la mona....sino a la "panxa "..jajaja

    ResponElimina